Drone Nedir?

15-06-2020 17:42
Drone Nedir?


Drone Mercek Altında

Dronlar hızla popülarite kazanıyor. Bunun doğal sonucu olarak daha sık karşımıza çıkar oldular. Peki, Drone Nedir, nerelerde, ne amaçla kullanılır?

"Drone” sözcüğü İngilizcede, "erkek arı” anlamına gelmektedir. Türkçede bu araçlar için "uçangöz” ismi de kullanılabilmekte. Drone kısaca, insansız hava aracıdır. Onlar ilk olarak Vietnam Savaşı’nda askeri amaçlı kullanıldı. Günümüzde ise farklı boyut, biçim ve özelliklerle dronlar, çok daha geniş bir kullanım alanına sahip. İşte o alanlardan bazıları!

Tarım Uygulamalarında Drone

Son yıllarda dronlardan, tarım uygulamalarında sıkça yararlanılıyor. Drone aracılığıyla geniş tarım arazilerinin kontrolü, ekinlerin ilaçlanması ve sulanması, hatta bitki ekilmesi gibi işlemler yapılabilmekte.

Tanıtım Videoları Hazırlamada Drone

Geniş alanlar ve yapıların tanıtılmasında dronlar görev alabiliyor. Özellikle şehirlerin tanıtım videolarının hazırlanmasında bu araçlar oldukça kullanışlı ve hesaplı.

Fotoğrafçılıkta Drone

Düğün, nişan gibi özel organizasyonlarda farklı ve sıra dışı açılardan fotoğraf ve video çekimi dronla gerçekleştirilebilmekte. Böyle özel anlar her açıdan ölümsüzleştirilmektedir.

Yangın Söndürmede Drone

Yangın söndürmede drone, oldukça tatmin edici sonuçlar veriyor. Onlar sayesinde geniş alanlardaki yangına daha kolay müdahale edilebilmekte.

TV/ Film Sektöründe Drone

Film çekimlerinde havadan görüntülenecek sahneler, drone aracılığıyla çekilebiliyor. Bu yöntem, helikopter ve pilot maliyetlerini önlediği için prodüksiyon bütçesini oldukça düşürebilir.

Trafikte Drone

Yol durumu hakkında bilgi almak için de dronlar iş başında. Yolun hangi noktalarında yoğunluk durumu ne, alternatif yollar hangileri, drone kayıtlarıyla kolayca görülebilir.

Haritacılıkta Drone

Haritacılık, dronların sık kullanıldığı bir diğer alan. Geniş araziler için hızlı şekilde yüksek doğruluklu haritaların çıkarılmasında bu araçlardan yardım alınmakta.

 


Üstün Özellikle Dronlar Burada!

Drone Nedir sorusu, ihtiyaçlara tam cevap verecek dronlara nasıl ulaşılacağı konusunu da gündeme getiriyor.

Üstün özelliklerle donatılmış drone çeşitleri Tekno Drone dünyasında sizi bekliyor. Ürün gamında uzaktan kumandalı, LCD ekranlı, hareketli kameralı, Wi-Fi kameralı, katlanabilir ve GPS takipli drone çeşitleri yer almaktadır.

Yüksek çözünürlüklü video ve fotoğraf çekimini mümkün kılan ürünlerde LCD ekrandan Wi- Fi bağlantısı olanağı, drone hareketlerini anlık olarak izlemeyi sağlar. GPS özelliğiyle cihaz, bulunulan konumu algılar. Yani siz nereye hareket ederseniz drone da oraya sizinle birlikte ilerler.

Led ışıklarıyla gece uçuşu, hareketli kameralar, takla atma özelliği, 360 derece hareket kabiliyeti, stabil uçuş ve katlanabilir kanatlar ise ürünlerde karşımıza çıkan diğer kullanışlı özelliklerden.

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.